mind music lab startup

Världens första SmartGuitar från Svensk StartUp

Den svenska startupen MIND Music Lab blev utsett till “Årets Musik-StartUp 2016”. Startupen samarbetar med Sting som är en av Sveriges ledande inkubatorer för startups. MIND har med sin Sensus SmartGuitar tagit fram världens första “smarta gitarr”, och den har vunnit ett otal priser världen över sedan den första versionen av gitarren släpptes. Deras smartguitar har väckt ett stort intresse och bland annat har det skrivits om den i Forbes, TechCrunch, Wired och The Next Web.

MIND Music Labs är en startup från Stockholm som nyligen även tagit in en stor musiklegend i bolaget. Det är Dream Theater´s Jordan Rudess som nu ska vara en aktiv del i bolaget. Utöver Jordan sitter sedan tidigare bland annat Jacob Key, Ludvig Linge, Per Brilioth och Mats Georgson i investerarteamet.

Sensus Smartguitar är i grund och botten en elgitarr, men med flera nya spännande funktioner. Istället för att koppla effektpedaler till en förstärkare så kommer man åt flera olika effekt- och förstärkarelement direkt på gitarren. Man kan sedan göra rörelser i luften, uppe på gitarrbrädan eller slå nätt på små runda touch-knappar för att skapa ekon, trummor, loopar, reverbs och mycket annat. Dessutom är elgitarren helt trådlös. Spana in videon nedan!

Sensus SmartGuitar är en av Stockholms mest spännande bolag just nu och även om det finns fungerande produkter framtagna så jobbar företaget fortfarande stenhårt med att förbättra och ta produkten till marknaden. Fokus ligger på att bygga en gitarr i hög kvalitet och inte att pressa fram en smart gitarr bara för saken skull. Detta har gjorts tidigare i vissa fall, och sällan blivit lyckat. Med alla starka investerare och nu även Jordan Rudess ombord så tror vi på Entrepreneursthlm.nu att det finns full potential för denna startup att verkligen ta sig till en ny nivå och nå internationell framgång. Vi väntar med spänning på fler nyheter och håller ögonen öppna!