WeWork – Arbeta själv eller på gemensamt kontor?

På bara lite över ett decennium har arbetsmiljön revolutionerat hur miljontals människor arbetar. Den internationell samarbetsgiganten WeWork är nu den största företagsägaren av kommersiella fastigheter i London, (2:a efter endast den brittiska regeringen). Grundat i New York 2010, värderades WeWork nyligen till 20 miljarder dollar (enligt Forbes); och är ett bevis för hur mycket denna arbetsmodell verkligen har tagit fart. De enda amerikanska startupsen med högre värderingar just är Airbnb och Uber .

WeWork inte enbart för Digital Nomads

Samarbetsplatser är inte endast för “digital nomads” och nystartande entreprenörer. Företag som GM, GE, IBM och Microsoft hyr ut kontorslokaler från WeWork. Faktum är att stora företag nu består av 30 procent av WeWorks – lokaler.

WeWork säljer faktiskt en arbetskultur som är långt ifrån de mer vanliga kontorsmiljöerna man sett under de senaste decennierna. Vikten ligger på samhället  och på de som jobbar tillsammans. Företagets hybrid av gästfrihet och tekniska lösningar, har gjort WeWorks samarbetsmodell överlägset mest framgångsrik i världen.

CO-working modellen växer över hela världen

Medan WeWork är baserat främst i USA och Europa, expanderar företaget aggressivt i Asien. Och där är WeWork långt ifrån det enda spelaren på marknaden . I Ho Chi Minh City, Vietnam, har liknande Circo nyligen mer än fördubblats i storlek och har planer för ytterligare expansion. Faktum är att det finns olika iterationer av co-working modellen i nästan alla större städer i världen.

Om du är en entreprenör som precis börjat eller vill expandera till nya marknader; kan du försöka bestämma om det är förnuftigt för dig och ditt företag att gå med i co-working revolutionen. Visserligen finns fördelar och nackdelar att välja ett samarbetsutrymme över ett traditionellt kontor. Här är några av dem.

Mer gynnsamt för ditt arbete

Om du är en solo-entreprenör eller en del av ett mycket litet team, är nog det bästa valet att ha en dedikerad plats för sitt arbete. Ja, det är dyrare än att arbeta hemifrån eller kanske på ett café, men samarbetsplatser erbjuder en miljö som är mycket mer gynnsam för själva jobbet.

WeWork – Jobba i en proffsig miljö, utan höga kostnader

Dessutom kommer kostnader för saker som kontorsmöbler och renoveringar; att inkluderas i din hyra, liksom el, höghastighetsinternet och andra viktiga verktyg. En annan aspekt av attraktiva samarbetsplatser är att de låter dig arbeta i en professionell miljö utan höga kostnader eller långsiktiga åtaganden.

Välj arbetsmiljön som du trivs med

Huruvida ett samarbetsutrymme eller privatkontor är bäst för dig och ditt företag beror nog i slutändan på hur komplicerade operationerna du jobbar med, är. De intryck du vill lämna på kunderna och vilken typ av arbetsmiljö du tycker är bäst för dina dagliga uppgifter är de viktigaste faktorerna för att bestämma när du väljer ett kontor.

Vad du behöver från din miljö kommer att förändras när ditt företag ändras och växer. Att hålla ett öppet sinne och behålla en inställning till självutvärdering är de bästa sätten att se till så att du jobbar i rätt lokal.