medal of freedom bill gated entrepreneur

Megaentrepreneuren Bill Gates får Medal of Freedom

I USA är de kanske något bättre än här i Sverige på att prisa de som utmärker sig i näringslivet och hjälper till att föra sitt land framåt på olika sätt. Igår fick vi se årliga The Presidential Medal of Freedom där självaste Barack Obama delar ut en medalj till de som verkligen har spelat en stor roll för USA och dess befolkning. I år gick detta pris till ett antal, oerhört välkända, personer. Däribland hittade vi:

Michael Jordan
Tom Hanks
Bruce Springsteen
Robert DeNiro
Ellen DeGeneres

Förutom dessa stora amerikaner fick alltså även Bill Gates, eller egentligen han tillsammans med sin fru och deras The Gates Foundation, årets pris.

Medal of Freedom till The Gates Foundation

Denna stiftelse, som primärt arbetar med att hjälpa USA:s befolkning att leva produktiva liv samtidigt som de tänker på hälsan, fick alltså en av de finaste priser man kan tilldelas, Medal of Freedom. Denna medalj delas ut till personer som gjort något extra för att hjälpa USA och deras befolkning, allt från filantroper till forskare, atleter till artister. Stora namn som har inspirerat och fortfarande inspirerar många andra. Självklart skall en entrepreneur som Bill Gates tilldelas ett pris som detta.

medal of freedom bill gated entrepreneurVi är väldigt glada att se en riktigt entrepreneur få ett pris som detta, och att en så viktig person inom hela världens näringsliv förs upp och talas om. Det skall även nämnas att Barack Obama var i sitt esse under prisutdelningen och höll långa tal till samtliga vinnare. Presidenten som bara har några månader kvar i Vita Huset kan uppenbarligen börja slappna av och ägna sig åt roligare aktiviteter den sista tiden, och senast i morse såg vi honom döpa en gås inför Thanksgiving. Vi har många tankar kring den nya presidenten och hur allt kunde bli som det nu har blivit, och vi är rätt säkra att vi kommer att se tillbaka på President Barack Obama med stor kärlek. Som entrepreneur är det nu bara att börja jaga priset som får dig att möta Donald Trump nästa år – Medal of Freedom.