Spelutveckling – Framtidens jobb är både kul och lukrativt

spelutveckling stockholmVälkomna tillbaka till oss! Det senaste året har varit tufft för många, både socialt och ekonomiskt. Vi kan bara hoppas att nästa år kommer ta världen ur pandemin och att vi får möjlighet att leva ut igen. Många har säkerligen haft mycket tid att tänka under året, tänka på vad som är viktigt och kanske fått intresse för nya saker. Bland de bolag som gått bäst under dessa tuffa år är företag inom spelutveckling. I takt med att många suttit hemma stora delar av året har dataspel och TV-spel ökat betydligt. Därför tog vi oss en liten titt på detta. Sverige i allmänhet, och Stockholm i synnerhet, är väldigt stora i spelvärlden. Dessutom finns det mängder av spännande utbildningar om detta är något du skulle vilja börja arbeta med.

Stora spelutvecklare i Sverige

Såväl inom dataspel, som TV-spel och även casinospel, finns det många svenska bolag som tillhör världens största. DICE är ett av dessa, som numera är ägt av den globala jätten EA. EA är främst kända för sina sportspel såsom FIFA och NHL. DICE själva har bland annat gjort Battlefield, ett av världens mest spelade spel, samt flertalet spel inom Star Wars världen. Embark Studios är en avknoppning från DICE, och är ett nytt spännande bolag som börjat komma med några stora titlar. Ett annat bolag är Paradox Interactive. Samtliga växer i otrolig takt och det finns mängder av positioner för de som vill jobba inom spelutveckling.

Hur man studerar till spelutvecklare

Det finns som sagt många bra utbildningar inom spelutveckling och då vi specialiserar oss på Stockholm är det här vi tänkte kika. På SU, Stockholms Universitet, finns det bland annat ett kandidatprogram inom spelutveckling. Detta är en optimal börjar för att komma in i branschen. Det finns även yrkesutbildningar och utbildningar på distans du kan gå. När du väl börjat kan du inrikta dig på vilken del av spelutveckling du vill jobba med. 3D-grafik, programmering eller kanske konceptutveckling. När dörren väl öppnats finns det mängder av möjligheter. Detta är också ett yrke som ofta går att utföra på distans vilket, inte minst det senaste året, varit väldigt populärt.

Hoppas detta kan intressera några av våra läsare. Spana in nu, det kanske finns någon reservplats över för att börja studera till ditt drömyrke redan 2021!