Startups som dykt upp under 2017

Mer än halva 2017 har redan stormat förbi och det är dags att se om dessa startups kommer att ta teknikindustrin med storm framöver!

Hooked

Hooked förvandlar historier till bite-sized meddelanden, och låter fansen skriva sina egna.

“Hooked gör det lättare för läsare att läsa historier i små delar, till exempel när de väntar på bussen eller sitter på tunnelbanan. Företaget arbetar nu med Hollywood-producenter för att hjälpa till att identifiera nya duktiga författare och skrivare. Faktum är att Hooked har ett antal nya investerare från film- och tv-världen, inklusive Warner Bros.

startups

Robinhood: Free stock trading

Robinhood är en gratis aktiehandel-app som gör det enkelt att köpa och sälja aktier från din telefon. Man har verkligen tagit startups-scenen med storm här.

Varför är det grymt? Appen gör aktiehandel fri, intuitiv och mobil. Robinhood gör det möjligt för människor att komma in i handeln och fatta beslut att köpa eller sälja aktier i företag, utan belastning med dyra avgifter. Det har en chans att revolutionera aktieägandet för framtiden.

Gametime

Appen tillåter människor att hitta biljetter i sista minuten till live sport och underhållning och enkelt dela dem med sina vänner.

Varför är det grymt? “Gametime är det snabbast växande biljettbolaget någonsin att nå 50 miljoner dollar i bruttoförsäljning. Genom att fokusera på den mobila publiken gör Gametime allting lättare, oavsett om du delar biljetter via sms eller säljer biljetter genom att bara ta en bild.” Säger grundaren O’Malley.

Zipline: Drönare som räddar liv

Zipline bygger drönare som kan transportera livräddande medicinska förnödenheter som vaccin, läkemedel eller blod.

Varför det så bra? Zipline är världens första kommersiella leverantör för leveranser med drönare. Medan många företag fortfarande bara experimenterar med drönare, fyller Zipline ett stort behov (levererar livräddande medicinska förnödenheter) och har redan kört igång i Rwanda, där dåliga vägar och Sjukvårdsinfrastruktur ofta har gjort det svårt att nå patienter. Med ett briljant teknikteam och data från riktiga kunder –  leta efter dem att utöka verksamheten under 2018.

Discord: “All in one” Röst och textchatt för gamers

Discord hjälper spelarna att dölja Skype och chattprogram och ger dem istället en allt-i-ett-plattform för röst- och textchatt med sina vänner.

“Vi har meddelandeprogram för vänner (Whatsapp) och medarbetare (Slack), men ingen har fångat online-samhällen ordentligt. Discord är den ledande messaging-appen för spelare. Spelgrupper är stora och växande (titta bara på Legends League), som har förtrollat NBA-finalen de senaste fyra åren. Discord har möjlighet att ansluta alla spelare på en enda plattform!